Saturday, February 22, 2014

detik ini;

Bismillah.

22 Februari 2014 | 22 Rabi al-Akhir 1435

seperti biasa, di dinding itu tercatat kemas dengan tulisan cakar ayam buat peringatan diri:
7, 14, 17, 20 & 21 Mac. due untuk 7 esaimens. fuhh~

minggu depan pula, 24&25 Feb -- 27&28 Feb; sukantara IB.

6 Mac, Kejohanan Trek & Padang IB.
17 Mac, tugas kelas kitaorang handle perhimpunan pagi & choral speaking.
20 Mac, pertandingan pentomen. (yellow sebagai watak ibu kepada Juliet kahkahkah).

padat gituewww~ itu yang best, hihoks
tambah lagi fitness ni hah belum mantops sepenuhnya, dua acara diambil.
lari berpagar 100m & 4x100 kah.
#iniqolilah! ayuh! pahlawan rumah merah, membara membara huhaa!

21 Mac ..cuti penggal pertama bermula. 4 minggu lagi, kejap lagi. sabaq nowh!

- tutup nota buat diri di sini -

beberapa hari lalu, khamis--di pagi buta.
sekembalinya dari pemilihan watak pentomen & latihan choral speaking,
rehat makan lepak susun kertas goyang kaki cari info..tengok jam: eh dah dua pagi!
tiba-tiba terdetik bukak belog seseorang. tengah tekun baca, part last tu rasa macam jatuh dari bangku.
umpamanya baca kisah orang lain yang nampak suweeets. jauh sekali diri ini mengharap benda-benda seperti itu. i end up staying up lols, skaiping dengan lalats sayam. sambil tu sempat susun-susun benda & dengar suara lalats yang dirindui. eceh
hoyeah khamis yang lenggang. seharian menghabiskan masa di pusat sumber memandangkan pensyarah kurang sihat. kuliyyhah ganti--kena cari minggu hadapan.

jadi, kembali kepada topik utama di sini.
kalau tanya diri ini bebetul kan, baiklah hendaknya jika tuan hamba menghadiahi sepersalinan baju berperang bertatah emas, set hoki lengkap berkayu bola shinguard, istana kaca dihiasi barangan kunings semata.
baiklah. ini serius. gua tahu itu, tuan hamba juga tahu kan.
(: gua lebih selesa kalau dapat sebuah buku. berbuah puns bolehs.
sesuatu yang akan membuatkan diri gua lebih ingat siapa DIA yang memberi rasa ini,
siapa DIA yang mentakdirkan gua kenal tuan hamba,
siapa DIA--pemilik abadi hati ini. & hati tuan hamba.
seeloknya benda berharga itu, tuan hamba simpanlah dahulu..
biarlaa indah pada waktunya.

yakinlah. tanda itu bukan hanya pada material.
gua bukan jenis tacing buah hati ginjal paru-paru jantung enda melayan atau bagi khabar berita,
sebabnya gua puns turut senyap dengan kesibukan memasing.
asalkan gua tahu tuan hamba sihat walafiat bersama keluarga, inshaaAllah semuanya baik-baik aja.

saya, yellow; menolak hasrat pemberian tuan hamba dengan rendah hati. terima kasih!
berbahagia laa hati, kau aku kita semua. Ameen ya Rabb

well, enjoy learning!

2:25a.m.

p.s.: sesudah Subuh, off to Serdang with Abah (mentor)

Sunday, February 9, 2014

Februari ini;

Bismillah.

9 Februari 2014 | Ahad

*pandang reminder dekat dinding*

Tarikh hantar esaimens : 17, 20 Mac. Sekaligus. 8 semuanya.

Procrastination is the thief of time!
Sungguh lemah diri ini apabila penyakit malas perlahan-lahan membunuh sel sel rajin yang kuseru tiap hari, tiap doa pada-MU.

Aktiviti padat, bukan alasan.
Kepenatan amat, bukan alasan.

Ayuh diriku, pacuh semangat mu, kau tidak akan rugi sedetik pun untuk merasa kelelahan itu ini untuk melangsamkan segala tugasan yang diberi, sebelum tarikh penghantaran, sebelum cuti suka-suki.
Yang penting dan utama semestinya NIAT. Semoga niat membawaku ke jalan yang diRedhai-NYA. Bak kata akak senior, “mulakan dengan tawakkal, akhiri dengan tawakkal dik”. Jadi apa lagi? Kita tengok pada usaha, bukan hasilnnya. Kalau mulapun tidak, apa usaha yang kau ingin bentangkan? Apa usaha yang ingin dinilai?

Nah muntah kuning untuk diri sendiri.. sedar-sedar nanti, 21 Mac sudah.

Ah, penangan lagu roomate yang dimainkan tiap pagi ..boleh gua terhafal sat lagi.
Doa Seorang Kekasih nyanyian Inteam. Pergh, tiap kali dengar tu la gerenti gua tacing dalam hati. Ha-ha-ha ketawa sebijik-sebijik satu kali sama diri. Tu la denied lagi tentang rasa sendiri. Tapi apakan daya, upayaku hanya pada doa. Doa doa dan mohon doa. (: segalanya indah pada waktunya, inshaAllah.

Yukk! Fokus kembali.

Stop. Work now!

Semoga Allah Redha!


Well, enjoy learning.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...