Thursday, May 22, 2014

mood : cuti sem!

Bismillah

ketika post ini diupdate, ketahuilah empunya belog tengah eksited mau balik Sabah! aha!

akhirnya peperiksaan terakhir untuk Program Persediaan Ijazah Sarjana Muda Perguruan puns tammat la sudah. mulakan dengan tawakkal, akhiri dengan tawakkal juga, serah pada DIA, doa tiap masa.
19 | 20 | 22 Mei 2014 -- exams.
cuti sem : 28 - 22 Jun 2014.

can't wait for 30 May, ^^ insha Allah, semoga sempat ke waktu itu. sesak rasa ingin dikongsi sama, cinta rindu kasih sayang dan bermacam lagi. mak, abah, aga, ad, adek & keluarga tagayoku mantad Sabah~ wait for me.

nah kita bukak cerita beberapa hari lalu.
isnin | 12 Mei :
menjelang detik tengah malam, ku tertanya-tanya. why? what happened? && bersungguh-sungguh diri ini mencari cela diri bila soalan yang disuah dijawab dengan persoalan juga. ketuk punya ketuk memori sejarah, teringat time jadi AJK TRAKOM, gua cover part AJK Multimedia jadi pak kontrol slide & lagu di balik tabir... jadi cerita budak laki kelas gua yang kuat selfie (memang satu kelas puns kaki selfies uolls) upload la gambar weolls.

selasa | 13 Mei :
entah berapa detik masa berlalu tanpa jawapan, ngam ngam henpon nazak & charger buat hal, gua yang ngantuks tak jadi nak lelap. seteghess sebab benda betul mau tau, tergantung.
jadinya dengan tekad, gua gagahkan diri juga on laptop & minta bantuan enche skaip. lagipun sebelum tu wans memang suruh on pun, tapi gua dah selamat nak landing kot. kah!
gamba yang diupload tu adalah kejadian pada hari penutupan, gua & geng gugerls jadi AJK cenderamata & sijil, jadi weolls pun jadila orang di balik tabir.

"thanks sebab tegur."

aku selalu sahaja ingat pesan keluarga di Sabah. ingat, tapi dilupakan juga kadangkala.
"jangan bergambar dengan lelaki berdua, jaga batas."
simple ja peringatan tersebut, tapi deep. for me. astgahfirullah
betul la tu, sembang kencang pasal ikhtilat tapi amalkan ka?, apa jadi malam tu rasanya dalam kategori sama...ehem bab skaip tu puns sama.
mujur Allah sayang, dia detikkan hati hati kita untuk menegur, ditegur, menerima teguran.

harap kejadian di pagi buta tersebut usah diingat la. istighfar laju laju kalau rasa terdetik mau ingat balik apa jadi (pesan kepada diri).

"ingatlah jika kau melihat kegelapan di hati kau setelah melakukan dosa, ketahuilah di hatimu ada cahaya kerana cahaya itulah kau sedar gelap dosa yang kau lakukan" - ibn al jawzi. cehh direct translation uolls

moga-moga Allah terus jaga, sayang, & Redha paling utama. ya, doa sentiasa. kita serah pada DIA.
sungguh aku masih banyak celanya, buruknya, hinanya.

terima kasih. bab macamni gua mohon sangat usah jaga hati gua sangat. insha'Allah gua boleh hadam.

sabtu | 17 Mei :
may you be well thru--out the year! insha Allah (:

isnin | 19 Mei :
happy plus one wans sayam. may Allah bless you always babe. ingat, ramai sayams awak jadi don't ever give up on life just because you can't get what you want. benda boleh diganti, manusia datang dan pergi entah kembali entah enda. wish you all the best & all the bless!

fi hifzillah always, insha'Allah

p.s.: this is autoupdate. empunya belog tengah setadi untuk paper esok ketika kalam ini ditulis. *sedang dalam usaha menyentapkan diri, sedar tujuan utama. [ istighfar ]
19052014 : 2234

well, enjoy learning!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...