Thursday, August 28, 2014

normal? normal

Bismillah

#quick update

(izinkan aku ber'gua' -- kau)

dua minggu sudah berlalu -- &&dua minggu lagi untuk bulan minggu hari jam zombimanusiya panda owl ini AKTIF. tabah la, sabar la, kuat la ;D matchams enda biasa?
bak kata orang kampung sebelah; "no pain no gain bro!"

dua minggu -- yang alhamdulillah. insha'Allah semoga terus istiqamah hendaknya. untuk hati, mata, mulut, telinga dan setiap anggota gua, && anda sekalian diklorox divaksin divacuum oleh pengalaman; semoga Allah terus jaga dengan penuh kasih serta rahmat-NYA.

back to title : normal ka weh? bagi aku normal.
yeah, beberapa jam lalu + hari lepas -- rumete gua telah membuka mata gua (lagi) dan secara tidak langsung gua menemui titik 'normal' gua itu. em

semua bermula apabila partner projek kerja kursus gua untuk semester ini adalah; putera.
masuk ni, sudah dua kali gua berpartner dengan jantina berlainan (satu semester lepas) -- berdua. &&melalui kuasa imbas balik tahap berkarat dengan rumete tu la baru gua sedar, gua tidak 'normal' seperti mereka-mereka yang berdiskusi dengan partner memasing untuk menyiapkan tugasan dengan aman bahagia (la sangat). pagi petang malam.

entah la. tugasan? alhamdulillah -- siap. cuma tu la, gua mintak maap sangard kepada anda berdua; aweng & achik sebab dapat partner dengan orang cemni.

ya jujurly gua mengaku;
tahap 'normal' yang gua sendiri baru sedar tu adalah, gua sangat sungguh amat pemalu sekali dengan putera. grouping dengan budak laki memang best untuk menjana idea yang holistik, dan dalam group wajib la ramai pompuan & laki, lagi lagi kita ni seblas pompuan & seploh laki kan. tapi untuk berpartner tu, gua lagi sanggup dan memang (kalau boleh) mau partner nge tino jak.

ke'calmness' & ke'cool'-an gua semasa bergrouping, tidak sama semasa berpartner. that's all. - fhai (2014)

gua tahu gua akan hadap benda ini lagi lagi dan lagi, jadi kena la ada penambahbaikan kan?
tajdid niat - always
& ingat la pesan abam senior awa tu;
"berassignments bukan alasan untuk berdua - laki puan", p duduk ramai ramai, & jaga la batas awa tu (pesan dekat diri sebab tau awa tu mudah lalai)

so selamat la buat diri sendiri dan anda anda di luar sana.

al-Fatihah

May Allah ease everything:
4.9 ~ PKK
9.9 ~ kuiz elp
10.9 ~ Fonetik
11.9 ~ TITAS
12.9 ~ kuiz pj
19.9 ~ KSSR
23-26.9 ~ BinaInsanGuru @Pahang

well, enjoy learning


No comments:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...