Friday, November 7, 2014

sado? sado.

Bismillah.

5 | November | 2014 -- Institut Bahasa, Kolumpo [ LALU ]
Majlis Makan Malam Perdana 2014 (MMMP), acara tahunan yang sentiasa dinanti (really?) dan merupakan kali-2 hadirnya diri. kalau tahun lalu gua pakai baju kurung putih, tudung pink dan kasut hijau; itupun sebelum, semasa dan selepas memang ah kena komen itu ini oleh the girls sebab fesyen disastaa gila kahkahkah, tahun ini gua pakai baju pink+kelabu, skirt pink, tudung pink & high heels peach (untuk kali ke-2 pakai heels dalam hidup lol).

oh. perasan kaa?! im not really into color pink and im using it a lot. padahal gua lebih amat sungguh sangat suka dengan kaler kuning, tapinya boleh dibilang dengan jari benda berwarna kuning yang gua miliki.

ceritanya, MMMP tahun ini yang dihiasi dengan suasana, perhiasan, proops, persembahan, muzikal yang ceria -- cukup mengundang rasa sedih, pedih dan sakit di dalam hati. sebabnya, tahun ini adalah tahun terakhir buat seniors sem 8 berdinner bersama. kalau tahun sebelum ini (2013), kehilangan hanya terasa sedikit jaa, tapi kali ini sangat sangat sangat terasa weh. ): kerana rapatnya, menyebabkan sukar untuk hati betul betul terima kenyataan ini.

~ukhuwah yang terbina persis sekuntum bunga meskipun kini kita terpisah demi kasih-Nya
~namun cebisan kenangan kita
~sentiasa bermain di bayangan mata
~detik waktu yang berlaluuuuuuu
~menjadi memori kau dan aku

but hey hati? kemon la, hati kena sado beb.
di setiap pertemuan, pasti tiba jua perpisahan. semoga sepanjang masa masa emas kita bersama -- Allah redha. insha'Allah

buat insan teristimewa, kakak senior yang PERTAMA gua kenali ;  Nur Nisreen Azhani a.k.a kak Nisrin sayangs --
akan sentiasa tersemat kemas dalam ingatan detik 24 Jun 2013, 7.15 am sewaktu dalam perjalanan ke Institut Bahasa untuk pendaftaran minggu pengurusan pelajar, kakak orang pertama senior IB yang menghantar mesej 'selamat datang'. setelah seminggu lebih di IB baru gua berpeluang berjumpa face-to-face di surau at-Taqwa, IB. sweet pula ingat balik ekekek.
hang out pertama kali apabila kita ke Broga dan malam sebelum kejadian stay bilik kakak sebab plan untuk jalan sebelum subuh. walau jasad tidak selalu dating berdua, ketahuila kita sentiasa bersama di dalam doa.
"I lebiu kak Nisrin, to the max lillahi ta'ala..."

insan kedua yang serius buat jatuh chenta pandang pertama ; Siti Aini Ahmad a.k.a kak Aini comels --
kak naqibah yang banyak mendidik di dalam mahupun luar bulatan gembira. menerima lebih dan kurangnya gua. tapi perkara yang paling menyentuh hati, beliau menerima gua untuk siapa diri gua.

tidak kuminta perpisahan ini,
andai itu takdir yang Maha Esa,
semoga pertemuan yang singkat ini;
mempertemukan lagi kami di dunia abadi -- untuk selamanya

fatin sayang semuaa! kerana Allah SWT ;'3

air mata pasti akan mengalir, tapi tiada niat diri untuk menghalang langkah kaki itu yang bakal meneruskan dakwah di luar sana pula -- pasti lebih mencabar, banyak dugaan serta ujian. semoga anda kekal sado! insha'Allah.
jangan lupa doakan kami sama --

iklan ;
pada suatu hari, sewaktu gua sedang busy mengambil gambars classmates gua ternampak bayang laju melintasi belakang gua yang sewaktu itu ke arah gua pastu patah balik menjauh. kalau sahaja gua ada mata di belakang kepala kan? ekekek
selepas itu tiba giliran gua untuk mengambil gambar acah acah comels (tapi te te da bah hahahaha), menghampiri semula bayang laju tadi.
gua dengar dengan jelas bayang bayang tersebut berkata; "saya mahu ambil gambar dengan dia" --
gua pandang kiri, kanan, belakang dan barulah angkat muka tengok si bayang bayang.

"err?"

oh rupanya 'dia' yang dimaksudkan itu ada la gua. ekekek
oh itu la dia orang yang gua selalu tengok dari JAUHHHHH sahaja
oh betapa malunya gua bila terkantoii
oh tanam muka dalam dalam lepastu

=___=" jauhkan la kami daripada mainan setan. fuhh~ Nauzubillah min zalik

10/11 FPM
13/11 PKK
17/11 PKB
18/11 FDF
21-25/11 last progs w kesayangan
21,26/11 & 1/12 apt.
2/12 Sabah
may Allah ease everything, inshaAllah!

well, enjoy learning!

No comments:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...