Thursday, June 18, 2015

#yangtidakterpost

Bismillah.
1st of Ramadhan 1436H | 18 Jun 2015M
berikut merupakan beberapa suarahati yang tersadai di dalam document laptop ini. oleh kerana laptop ini bakal diformat (sekarang sedang proses pemindahan data penting ke hardisk), patik lampirkan beberapa suarahati yang ingin dikongsi tetapi tidak berkesempatan kerana semduayangsangatspadat.
silakan --

2 0 1 4 ;
1st of April, 2014 – Tuesday
Bismillah, i begin with the name of Allah
*fuhhh~
Hari ini, for the first time in my college life; i get the chance to see half of the amazingness of my fellas in the classroom.
Terasa mahu ber’woww’ uhhh ohh wow banyak kali. Pergh, banyak gila bakat terpendam yang dipamerkan ..xD
Most of the time, i didnt realize i was smiling! Patutlaa macam rasa penat ja, padahal jadi camwoman ja pun. Semestinya, banyak part video tu scene dia kabur-kabur dan unstable sebab si perakam ter—ter—dan terr kahkahkah
So heres a dedication for all of you. My inspiration, my laughs, my smiles, my anger, my madness and my everything. To you, my dear comrades!
Panda

Bulan MEI.
Hari ini 8 Mei 2014. Selamat meningkat setahun lagi usia buat abah ;D
Mentor kami yang ohsems! Dr Hj. Md Sabri bin Che Man & pensyarah BMK cik Hamidah Abdul Hamid.
Semoga redha Allah sentiasa memanyungi kita semua.

Bulan JULAI.
Hari ini 10 Julai 2014. 13 Ramadhan 1435H. Semoga Allah redha!
Aku ingin ditarbiyah begini. Moga-moga ini yang terbaik, insha’Allah. Hasbunallah wa ni’mal wakeel.
Akan kucampak diri ini ke medan dakwah bersama kejahilan diri untuk dibasmi sama,
Akan kuharungi segala derita kerana aku hanyalah insan biasa.

Hari ini 18 Julai 2014. 20 Ramadhan 1435H.
MH2640. our thought are with MH370 & MH17 – innalillah wa innalilahi rajiun.
Di atas awan, menuju ke hometown. Keluarga yang sentiasa dirindui.

Kembali bersama projek kerja kursus semestinya – PBS. May Allah ease.

1dec2014. Isnin, bangsar, kolumpo.
Bismillah.
11.40 am –
Dua hari lalu ketika berhabbo aku sempat membaca satu blog yang menceritakan pengalamannya berbraces dan ya, beliau memakai braces tersebut pada tahun ini juga.
Jadi, di pagi yang indah ini aku telah bersedia untuk dipasangkan base iaitu besi yang akan menyokong tarikan gigi gigi yang tidak tersusun dan letaknya di gigi geraham. Pehh terasa nikmat yang amat apabila getah yang diletak pada gigi geraham untuk membuat gap tersebut dicabut daripada gigi. Terasa ringan seketika gigi ini. Dan sungguhlaa aku bahagia sampai sempat berfikir, eh cepatnya? (aku pesakit terakhir pada hari tersebut bersama doktor pakar wanita)...
Tiba-tiba, entah apa yang berlaku, dan bila aku kembali ke alam nyata(sebenarnya aku terleka dengan cerita doc dan nurse tentang kisah kehidupan antara mereka kahkahkah) telah ada makhluk besi ini menghuni di dalam mulut. I don’t expect this at all cause the doc once said the process of doing my braces is next year!
So, for this two years (insha’ALLAH) – i must take great extra ohsems care of my gigi besi and no more nuts, dodol and chewing gums! ;’) i just ate choc actually rite now lol (writing this on an aeroplane to Kota Kinabalu ihiks), tapi tuu la macam yang bebi bebi bah makan, main cairkan di lidah dulu baru telan.
1 disember di bulan Safar telah menyaksikan aku, selesai apoimen gigi di bangsar, jumpa kazen di masjid jamek dan ambil barang kiriman dan ke keyelsentral. Im looking for coffee smoothea at chatime tapi teda & melangkahla kaki ke teh tarik place, dating bersama bayang sendiri. Paling semangat minum teh tarik ais dan roti canai (walaupun sudah potong kecil kecil tetap endahabis). Pastu pergi ke lrt universiti dan balik ke kg. Sg. Penchala...
Part paling sheksa setakat ini, makan. Aku dah la jenis cepat lapar dan selalu lapar, bila dinner tuu, ya Allah... mahu nangis telan nasi sebab kesan tarikan besi tu terasa sudah. Tapi sebab lapar, terpaksa main telan telan (tidak cukup kunyah 40kali ekekek). Dan semalam aku dinner nasi putih dan telur dadar, mahu dekat sejam baru habis untuk segenggam nasi. Sambil keluar air mata bah kunun makan. Ah~ semoga cepat fasa menyesuaikan diri ini berlalu.
Plan lepas balik kota marudu, mahu minta ajar berus gigi tahap dewa dengan sepupu. (harusla tanya yang berpengalaman kan).
Begitu la serba sedikit cerita semalam. Oh selesai doc tu pasang braces, beliau sempat berkata;
”sepatutnya saya tak pasang hari ini, tapi takpe la.”
Terima kasih doktor gigi, nurse, klinik pergigian bangsar. Panjang umur, ada rezeki jompa lagi pada 3 mac 2015 insha’ALLAH.
Dan selamat menjadi sebahagian aku, besi dan keluarga. Jangan nakal-nakal.
The end

2 0 1 5 ;
mac yang datang bersama chenta.
Tanggal 9-11 mac lalu abah telah datang ke kolumpo untuk berkursus di kajang. Bulan mac juga la ramai anak anak abah Dr sabri menyambut hari kelahiran memasing. Berderet pulak tu setiap minggu. Semestinya bahagia untuk dikongsi bukan?
Ah! Sungguhpun begitu, aku tidak mahu berkongsi betapa patheticnya rasa yang hadir dalam hati aku disebabkan beberapa hal yang terjadi. Berat mata memandang, berat lagi bahu yang memikul.
Sebulan lalu iaitu di bulan februari, berita bahawa abah akan ke kolumpo telah dikhabarkan kepadaku melalui telefon dan grup wassep famili. Siapa yang tidak eksaited kan? Sepanjang minggu aku selepas menerima perkhabaran tersebut membuatkan aku insan yang paling bahagia ketika itu. Ingin sahaja aku khabarkan ke seluruh alam dan warga ipbms tapi... aku masih waras. Insha’Allah for everything.
Ketibaan abah ke kolumpo menjadikan grup famili agak sibuk dengan pelbagai aktiviti dan gambars abah sepanjang di sini. Hai bertambah lagi la keterujaanku menanti abah. Tapi... dalam berharap tersebut, dengan sakitnya rindu yang tidak kebah, di sudut hatiku – hati aku tetap memujuk sentiasa... jangan terlalu berharap, kelak yang diharap tak dapat, merajuk tidak bertempat.
Benar sekali apa yang pernah terdetik di hatiku, abah tidak dapat melawatku... ah
Ketika itu aku baru selesai maghrib dan ada wassep personal daripada abah. Allah sahaja tahu apa yang hatiku rasakan. Aku mengambil masa tigaploh minit untuk menstabilkan emosi sendiri... ini, tidak aku kongsi kepada sesiapa. Ya, seorang nfnfhai yang dilihat kuat zahirnya, tewas juga dengan emosi pada malam tersebut.
I found myself so much in a pathetic way when it comes to emotion.
Seminggu menjadi zombie membuatkan aku hilang seketika deria merasa hati hati manusia di sekelilingku. Itu pun aku tersedar apabila aku ditanya soalan yang telah menyentapkan keegoan ku sendiri. “fatin, kau dah siap?” ...padahal progress aku sewaktu itu baharu 50-20-70 untuk tiga tugasan yang perlu dihantar. Siapa tidak sentap bilamana kita berada di parameter yang sama dan faham akan semantiknya.
Alhamdulillah, hanya pada Allah aku serahkan segala rasa syukur kerana diberi kekuatan, kesempatan masa, kesihatan dan curahan idea untuk aku menghabiskan juga tugasan yang diberi.

ketika ini classmate yang mengetahui akan wujudnya belog ini hanya dua orang insan yang aku tidak jamin untuk mereka folo-ap pun isi belog ini, melainkan aku yang paksa mereka membacanya. ihiks
disebabkan semester 3, tahun 2 tinggal beberapa hari lagi (inshaaALLAH)--
aku ingin meluahkan juga rasa hati yang terbuku ini. walaupun telah aku suarakan separuhnya di grup minion itu. & aku telah bersiap siaga andai belog ini dijumpai oleh bakal rumete ataupun sudah jadi rumete aku. bacalah, sekadar baca.

lima bulans lamanya untuk menjadi loner di bilik sendiri dan terpaksa berhijrah ke bilik sebelah menjadikan aku agak awkward untuk menyambut junior yang bakal menjadi rumeteku di semester depan. semoga aku tidak tinggi diri, mampu menerima antara satu dengan lain dan paling penting-- merasai wujudnya seorang rumete. bi iz nillah.
bersama terpostnya suarahati yang terpendam ini--
terima kasih buat dua orang insan yang telah membuatku menangis seorang diri, ketawa seperti kanakkanak kecil, melayan nakalnya diri ini serta pelbagai kerenah annoying seorang nfnfhai--
semoga ALLAH memberi kalian kebahagian, kesihatan, kekuatan, dan segala yang baikbaik di hari mendatang.
"sa tau pekatnya Sabahan sa adalah satu hal, apa sa buat lagi satu hal. sa minta maaf untuk semua benda yang tidak terjangka-- tibatiba jak sa buat ah. jangan berhenti menegur sa, dan mengkrik krik krik kan sa!"

buat arasmates--
andai kalian terbaca post ini.
ketahuilah. saya, nfnfhai sangat amat sungguh sekali ; sayang kamu.
please... tegur saya. nasihat saya. sambut dan tarik saya. untuk beriringan ke jalan yang diredhai Dia.

buat batchmates--
walau apapun keputusan yang kita dapat untuk semester dua ini,
TAHNIAH! semoga proceed.

Selamat menjadi pelajar di madrasah Ramadhan ini.
"selamat menempuhi 1 bulan dengan cemerlang, 4 minggu kebahagiaan, 30 hari keberkatan, 720 jam penuh keinsafan, 43200 minit penuh senyuman dan 2592000 saat dilimpahi kasih sayang :)"
#janganlupasujudsyukur
#semogaRamadhankaliinilebihohsemsdaripadasebelumnya

RAMADHAN KAREEM :')


20jun maiAnasengets'20thday
21jun senahHelwahnurheedayahbeesayams
22jun sem3tahun2
23jun newrumete
25jun happeh21stpocoyo
15jul-20jul Sabahbah
21jul-25jul Klang

well, enjoy learning! 
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...