Sunday, October 30, 2016

Love's reports II :

Bismillah.

pertama dan selamanya, segala puji & rasa syukur hanya kepada Allah S.W.T. Tuhan Semesta Alam, yang memegang semua hati hamba-Nya dan Pemilik Chenta yang Utama.

PERHATIAN
segala perkongsian di dalam belog aliens ini adalah berdasarkan pengalaman, buah fikir & konklusi seorang nfnfhai sebagai orang tengah sahaja. biiznillah

ini sambungan kisah lalu...
Love's reports I :

hari ini, izinkan fhai kongsikan pula rentetan PJJ ordinayu ini. (hmm memang puns adik paling menyibuk kali ah hihuhiks).

19 Jun 2016 :
fhai telah menyebarkan perutusan sulit konvo IPGM bulan Nov kepada kay yuu. kay yuu puns apalagi, reveals pula

"aga kata mau tunang masa dia turun sini untuk konvo". hihiks sempat jugalah gurau saiz jari kan. tungglerr saiz 14 (kot) (jari gumuks) (lariii)

23 ogos 2016 :
misi balik seminggu untuk surprise kali kedua hihihiks. terima kasih kerana sudi bersusah payah habis minyak, air liur, tenaga untuk carikan baju seragam pink kelabu. jujurly kalau cari baju ni fhai memang duluan kalah la. entah, kalau tingu peralatan sukan atau beg sandang tahan lasak boleh laa. pastu sempat pula kay yuu ah, bagitau mau join konvo abam. hee join ja la kak, memang disebarkan kepada akak tentang tarikh tersebut sebab mau akak jumpa famili fhai puns. (usha bakal mak abah mentua kitt)

"mau merisik/ bertunang. tapi belum dibincang"

hah?! waktu dengar pasal hal tersebut maka bertambah la misi balik Sabah kali ini. huhuhu

tapi endasempat puns bagitau mak abah secara direct. cuma minta doa daripada sepupu untuk sama-sama doakan, agar abam aga sendiri bagitau kisah chenta dia tu. (see, memang bah menyibuk sakk kerja si fhai ni ar hahaha)

masa berjalan pantas...

31 ogos 2016 :
"nodin tu sudah cakap ke belum la tu pasal nak datang rumah akak tu..."

opps. a'ah la. ish ish, tau la masani fhai tengah busy dengan praktikum. baru teringat, sebenarnya abam sudah bagitau atau belum? hmm

7 september 2016 :
kak ayun bertemu muka dengan kay yuu. hiks. trimas setingginya to kak ayun sebab sudi ambilkan bungkusan baju yang perlu dibawa balik Sabah. & to kay yuu, trimas sis!

28 september 2016 :
entah topik apa yang dibualkan... tiba-tiba terbuka bab abam suruh cari design cincin. nahh masatu la baru tahu nama nama dan jenis jenis cincin. gigih juga tu meng search. iyala kann, fhai ni memang. hihihihi

10 oktober 2016 :
masani ada beberapa hal yang fhai sendiri runsingkan. hmm biasalah kan, anak manja mak abah. rindunyaa dengan famili... fasa praktikum yang paaaling menyakitkan sebab diobserved tiga hari berturut-turut. tapi sebab nilai pengalaman tu lagi mahal, takpa lah. dengan Bismillah, daku melangkah. minggu ni seriusli penat gilos sampaikan ada mesej yang enda terbalas (maafin guee T.T)

kay yuu minta tolong sampaikan pesanan, risau enda sempat dikhabarkan kepada mak abah. & yes, i believe in my brotha. i know he's doin' his style hihihiks. tapi tu laa, why la u abam bergerak selangkah demi selangkah. >__>

23 oktober 2016 :
lampu kuning. pm daripada kay yuu.
huarghh harapan... harapan menjadi layu~
:( time ni hanya Allah yang tahu betapa risaunya seorang anak kepada famili yang jauh. mak, abah, aga, ad & adek.

so, sekali lagi... dengan terpaksa perlu relanya fhai kongsikan apa yang terbuku di hati & minda. & your responds...

terima kasih kay yuu, for not giving up on my bro!

haish. ini la kalau PJJ kan? bah, jangan lupa bagitau cucu kamu suruh tanya nenda fhai tentang PJJ ini. kalau ndak puns baca sak la belog ini ya hihihiks.

28 oktober 2016 :
"fatinnn... insyaAllah, ahad depan ye, 6/11 datang rumah akak makan2.."

& bermulalah tugas jadi orang tengah antara famili besar di tenghilan & keyel pula. ^__^

29 oktober 2016 :
abah hebahkan pula di grup famili besar keyel untuk bantuan jurucakap. sambil tu tanya adat merisik.

30 oktober 2016 :
mak pula hebahkan di grup famili besar tenghilan -- makluman merisik & tunang sekali.

tarikh telah dipacak, tiket telah dibooked (lamaaa sudah), keluarga terdekat sudah maklum...

apapun, fhai doakan semoga segalanya dipermudahkan urusan, baik baik seja hendaknya. terima kasih kerana sudi & mengizinkan fhai terus menjadi si penyibuk antara PJJ ini. hahaha

cukuplah kasi hadiah bond no.9 scent of peace (for her) (dexandra ah). hihiks

#road2convo #road2tambahfamili #ordinayu

inshaa ALLAH for everything.

by, nfnfhai
30 okt 2016,
duduk atas kerusi,
seremban, rumah syiqin.

kbai

1 comment:

Jeszyuu said...

Tq fatinnnnn.. Terharu baca semua ni. Mengingatkan kembali pelbagai perkara. Sangat² membantu. Akak akan jadikan blog fatin sebagai rujukan. Hehe. Rasanya akak pun kena jugalah buat catatan peristiwa macam ni di blog. Hahaha. Tq fatin. ��

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...